Anders Fänge är en av våra mest uppskattade föreläsare. Han har lång erfarenhet av Afghanistan och dess komplicerade religiösa och etniska mosaik. Hans sätt att förmedla sina intryck från det afghanska samhället och kulturen sker med värme och högsta pedagogiska skicklighet. Utvärderingarna av kurserna och föreläsningarna visar ofta högsta betyg på alla punkter
— Harald Fredriksson, Kursamordnare, Regionförbundet Södra Småland
Inspirerande föreläsare. Mycket kunnig, väl förberedd och “lättsam”. Lagom humoristisk - en god retoriker helt enkelt!
— Angela Reiser, Lärare, Vuxenutbildningen, Alingsås kommun
“More Fänge moments”, så löd den kärnfulla sammanfattningen av studenternas utvärdering av masterprogrammet Economic Development and Growth (MEDEG). Studenterna kommer från olika delar av världen, och de hade mött ett flertal högt kvalificerade internationella gästföreläsare, men det var tydligen Fänge som gjorde mest avtryck. De flesta av studenterna är inställda på att arbeta med development, och Fänges “story telling” fängslade dem. En förklaring är naturligtvis att hans berättelser bygger på visdom och ett encyklopediskt vetande, och till det kommer naturligtvis också att för dem som vill jobba med utvecklingsfrågor är det guld värt att få höra erfarenheter från stora internationella organisationer från en, jag höll på att skriva outsider, men menar naturligtvis en outstanding.
— Jonas Ljungberg, Professor i Ekonomisk Historia, Lunds Universitet
Föreläsarens kunskapsnivå och engagemang. Dessutom underhållande och trevlig
— Yamila Hordenana, Ungdomsledare, Social Resursförvaltning, Göteborgs Stad
Tusen tack för din fina föreläsning igår! Det är härligt att få ta del av någons erfarenhet när den levereras med djup, bredd och humor!
— Johanna Lund Rockliffe, Den Globala Skolan, Universitets- och Högskolerådet
Jag vill tacka för en utomordentlig kunskapsrik och spännande föreläsningsdag i Sundsvall
— Birger Stark, Sundsvall